Spectacolul „Ne știm de 100 de ani” se joacă și la Piatra-Neamț

Spectacolul „Ne știm de 100 de ani”, o coproducție a patru teatre din țară –  Teatrul Tineretului din Piatra-Neamț, Teatru „Anton Pann” din Rm. Vâlcea, Teatrul de Vest din Reșița și Teatrul Clasic „Ion Slavici” din Arad – va putea fi urmărit, la sfârșitul acestei săptămâni (17 și 18 noiembrie), cu începere de la ora 19:00, pe scena Teatrului Tineretului.

Din distribuție fac parte opt actori, câte doi de la fiecare teatru implicat în proiect. Teatrul Tineretului îi are în distribuție pe Lucreția Mandric și Daniel Beșleagă.

„Este un proiect de anvergură, rezultat al unei colaborări fără precedent în România. Sunt patru teatre din patru regiuni istorice, pe care nu le-am ales întâmplător. Mi-am dorit să să lucrez cu teatre mici din țară și nu cu teatre naționale, pentru că stilul lor este diferit”, a spus Șerban Iordănescu, regizorul spectacolului.

Proiectul, care se întinde până în anul 2020, are o valoare de peste 100.000 de euro.

„Spectacolul se va juca anul viitor în principalele institute culturale române din Europa. Proiectul e cea mai mare coproducție la nivel național care s-a făcut până acum”, a mai punctat Ștefan Iordănescu.

Violeta MOȘU