Expoziție de fotografie și lansare de carte Gabriela Mihaela Pruteanu, la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț găzduiește expoziția de fotografie intitulată „Călăuze tainice“ și lansarea volumului „Iubirea, o veșnică ucenicie“, ale căror autoare este Gabriela Mihaela Pruteanu, joi, 15 noiembrie 2018, de la ora 17:00, în Sala Cupola. Prezentarea va fi făcută de  profesor Ionuț Ștefănescu, cunoscut publicului nemțean ca iubitor de fotografie, alpinist pasionat, cetățean de onoare al orașului Piatra-Neamț.

De origine din județul Argeș, Gabriela Mihaela Pruteanu locuiește în Piatra-Neamț din anul 1997. A urmat, în 2004, cursurile Școlii Populare de Artă Piatra-Neamț de meșter în arta tradițională românească, la clasa doamnei Elena Niță Ibrian, iar în anul 2015 a absolvit cursul de pictură și artă decorativă al Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“, la clasa profesorului Radu Macavei. Are un bogat palmares de premii obținute în urma participării cu lucrări proprii la expoziții de fotografie, de pictură și de artă populară românească: Mențiune la prima ediție a Concursului FOTO(ETNO)GRAFIA organizat de Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“, noiembrie 2013, Piatra-Neamț; Locul 3 la Concursul cu tema „Copiii din zona ta“ organizat de Școala Populară de Arte și Meserii Pitești, cu ocazia celei de-a XIX-a ediții a Expoziției Internaționale de Arte Plastice și Decorative, decembrie 2013, Pitești; Premiul II la ediția a VII-a a Expoziției Județene de Arte Vizuale „Orașul meu“, secțiunea „Tineri artiști“, iunie 2014, Piatra-Neamț; Diploma de Excelență pentru artă digitală și grafic design la Concursul Internațional de Creație Vizuală „Aurel Băeșu“, ediția I, 2014, Piatra-Neamț; Premiul I la a treia ediție a Concursului FOTO(ETNO)GRAFIA, secțiunea „Obiceiuri“, organizat de Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“, noiembrie 2015, Piatra-Neamț.

Este un om talentat, priceput și foarte dedicat, implicându-se cu pasiune în diverse acțiuni de voluntariat în domeniul artelor decorative, al meșteșugului tradițional românesc și al creației literar-artistice.

Gabriela Pruteanu se află la a doua expoziție personală de fotografie și la a treia carte pe care o lansează. A debutat, în 2015, cu volumul de poezii „Dansând cu îngerii“, iar în 2017 și-a lansat volumul de povestiri „Este fericirea o taină?“.

De această dată, autoarea ne invită, metaforic, să pătrundem în spiritul cărții, urmând, cu ochiul și cu sufletul, „călăuzele tainice“ ale reprezentărilor din fotografii. (Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț)