Lansarea „Albumului monografic – Lucian Tudorache”, la Muzeul de Artă

Creația sculptorului Lucian Tudorache este cuprinsă în paginile recentului album monografic editat de Fundația „Vorel”, cu sprijinul Consiliului Județean Neamț.

Lansarea albumului și vernisajul expoziţiei prilejuite de acest eveniment au avut loc vineri, 19 octombrie, la Muzeul de Artă din Piatra-Neamț.

„Aduc mulțumirile mele, la modul superlativ, tuturor celor care au făcut posibilă editarea acestui album”, a spus Lucian Tudorache.

„O carte de artă, care își propune să te atragă, trebuie să fie un obiect artistic și cred că, prin această lucrare, ne-am atins scopul”, a declarat scriitorul Emil Nicolae.

Anterioarele albume editate de Fundația „Vorel” se intitulează „Dinu Huminiuc – De la desen la deSemn” şi „Dumitru D. Bostan – Locul și călătoria / Vedere din Neamț”.

„Ne dorim să avem puterea intelectuală și financiară să ducem mai departe ceea ce ne-am propus. Toate proiectele noastre sunt organizate în memoria familiei Vorel”, a menționat dr. ing. Elena Ionescu, președintele Fundației „Vorel”.

Coordonatoarea proiectului a fost Maria Huminiuc: „Este al treilea album de autor pe care îl realizăm. Primul album a fost dedicat unui grafician, al doilea unui pictor, iar acum a venit rândul unui sculptor”.

Pentru contribuția personală la punerea în operă a proiectelor culturale realizate de Fundația „Vorel”, muzeografului Violeta Dinu, în prezent pensionară, i-au fost conferite o diplomă de onoare și titlul de membru onorific.

Violeta MOȘU