Activități culturale dedicate „Sărbătorii bunicilor”, la Răucești

Sala de festivități din comuna Răucești va găzdui duminică, 30 septembrie, un eveniment de suflet pentru iubitorii de poezie. Începând cu ora 14 va avea loc lansarea volumelor de versuri „Țărăncuța de la Londra” și „Între lacrimă și zâmbet”, scrise de Licuța Pântia.

Autoarea s-a născut în satul Oglinzi, la 18 ianuarie 1970. De câțiva ani, destinul i-a îndrumat pașii spre Marea Britanie. Primul volum, „Țărăncuța de la Londra”, a fost tipărit în urmă cu patru ani, iar al doilea, „Între lacrimă și zâmbet”, i-a apărut anul trecut.

Poezia sa sensibilizează, emoționează, face sufletele să vibreze. Este o poezie scrisă mai mult cu inima decât cu condeiul și de aceea reușește să pătrundă în conștiința cititorilor”, au declarat reprezentanții Bibliotecii Comunale Răucești.

Lansarea celor două albume are loc în cadrul unui eveniment mai amplu, inițiat de reprezentanții Liceului Tehnologic Oglinzi, ai Primăriei și ai Bibliotecii Comunale. Este vorba despre cea de-a III-a ediție a proiectului „Sărbătoarea bunicilor”, ocazie cu care se vor mai organiza o expoziție de fotografie veche, Concursul „Șahul între generații” și „Cupa bicicliștilor”. Vor mai veni în fața publicului membrii Fanfarei comunei Răucești (prof. Silviu Pavel), ai Grupului Vocal „Flori de lauri” (înv. Ioana Cobuz) și tinerii din cadrul Ansamblului „Oglinduța” (coordonatori Ana și Gheorghe Filip).

Violeta MOȘU