A murit profesorul Eugen (Michi) Baru Munteanu!

Eugen (Michi) Baru Munteanu

Apar oameni de valoare, dispar oameni de valoare… Profesorul Eugen (Michi) Baru Munteanu, figură marcantă a schiului și radiotelegrafiei din Piatra-Neamț, s-a stins din viață, lăsând un mare gol în urma sa. Vreme de mai multe decenii a sădit în sufletele generaţiilor de elevi pasiunea pentru educație fizică. Trupul neînsuflețit se află depus la Capela Bisericii „Cuvioasa Parascheva” din cartierul Dărmănești. Slujba de înmormântare va avea loc duminică, 30 septembrie, începând cu ora 12:00.

Condoleanțe familiei îndoliate! (Violeta MOȘU)

Radio-telegrafie: În timpul liber…campion

„Sunt de câteva minute în apartamentul profesorului Michi Munteanu. Din camera alăturată răzbate până la noi zumzetul monoton al aparatului. Pe profesorul Munteanu, pe nea Michi cum îi spun prietenii, îl cunosc de mult. Un adevărat spiriduș. Comparația nu-i deloc gratuită. Mic de statură, șaten, cu privirea deschisă, are în mișcări o agilitate și o eleganță proverbială.

– Sunteți, dacă nu mă înșel de aproape 13 ani profesor de educație fizică!

– Da. În prezent am catedră la Casa de Copii-băieți. Mi-a plăcut sportul, a fost prima mea pasiune, apoi… au venit și celelalte.

– Spuneați că după sport au venit și celelate pasiuni. Vă refereați în primul rând la…

– Radio-telegrafie. Eram la Predeal prin 1952 și cum radioul, ca orice lucru nou mă pasiona, mi-am confecționat niște căști, un mic receptor și întâmplător, am recepționat niște radiomatori din Brașov.

Profesorul Michi Munteanu este astăzi unul dintre cei mai cunoscuți radiotelegrafiști din țară. Campion republican în 1966 pe ultrascurte, iar anul trecut campion republican la vânătoare de «vulpi» tot pe ultrascurte”. (articol scris de actorul Paul Chiribuță, Ceahlăul, 10 martie 1968)