„Garda moare, dar nu se predă!”

Este o replică-angajament, rămasă din istorie de la generalul CAMBRONNE, șeful Gărzii Imperiale a lui NAPOLEON, atunci când i s-a cerut să predea armele, după pierderea celebrei bătălii de la WATERLOO -1815.

Conotația extinsă este să trăim viața până la capăt, luptând continuu cu provocările pe care ni le pune în față.

Această stare de spirit i-a dominat și pe handbaliștii fostei echipe RELONUL SĂVINEȘTI, prezenți la întâlnirea cu nr. 10, un mic jubileu, înnobilat și de magnifica și istorica victorie de la ROLAND GARROS A ROMÂNCEI SIMONA HALEP, ce s-a produs în aceeași zi. O coincidență extrem de fericită, de natură să emane cele mai frumoase și înălțătoare sentimente, care i-a făcut pe toți jucătorii să retrăiască momente de glorie sportivă, atunci când au atins-o.

Ce balon de oxigen a oferit SIMONA ROMÂNIEI în general, într-un moment în care țara a mai rămas vizibilă doar din punct de vedere geografic.

Tenisul de câmp are o acoperire planetară, fiind o adevărată industrie la care se pricepe foarte bine compatriotul nostru ION ȚIRIAC, o autoritate deplină în acest domeniu. El a descris-o pe SIMONA HALEP ca fiind mica MARE CAMPIOANĂ, și nu a greșit nici aici.

Să reținem și lecția de patriotism oferită de simbolul național al momentului SIMONA, care a afișat în mai multe rânduri bucuria și mândria de a fi româncă, iar noi ne mândrim cu tine SIMONA HALEP.

Fosta echipă de handbal RELONUL SĂVINEȘTI este cea care, acum 40 de ani, a deschis drumul către marea performanță sportivă pe plaiurile nemțene. Cu rândurile serios rărite prin voința divină, evoluția naturală a vieții a împărțit lotul în două echipe:

  • ECHIPA CELESTĂ – din care fac parte: KIRIL KRICOPOL, prof. OVIDIU ȚOC, prof. MIȘI COHUT, prof. AUREL TOLOLOI, prof. RADU CONSTANTIN RUSU, DUȚU SAMSON- eternul căpitan, DUMITRU DRĂGHICI, VASILE TRIFAN, MIRCEA FLEȘERIU și DORU NAGÎȚ.
  • ECHIPA TERESTRĂ – având următoarea componență, în poza de grup de la stânga la dreapta: CORNEL POCOVNICIU, LUCIAN IRIMIA– eminența financiară a echipei, MIHAI ZAHARIA, EDUARD TURESCHI, prof. DAN VALENTIN prin venele căruia curge handbal, GICĂ GRĂDIȘTEANU, IONEL FICUȚĂ – liantul, MIHAI SAMSON, DOREL AFLOAREI, ADRIAN CIUCANU, RELU MARTIN – psihologul formației și VIOREL FICUȚĂ, gazda întâlnirilor anuale.

După cum se vede două echipe extrem de redutabile, care, cu siguranță, se vor reuni pentru totdeauna într-o singură echipă, cea CELESTĂ, atunci când DUMNEZEU va hotărî.

 Un grup de admiratori ai fostei echipe RELONUL SĂVINEȘTI