Ora 21:00, Piaţa Turnului

SEARA MUZICII POP

L O R E D A N A

LOREDANA GROZA

Interpreta română a cărei paletă stilistic-muzicală este foarte diversă – pop, alternative rock, gypsy spirituals, electronika, muzică tradiţională românească, fiind doar o parte a stilurilor abordate – s-a născut pe 10 iunie 1970 în Oneşti (Bacău).

Se lansează în muzica uşoară românească la vârsta de 16 ani, în 1986, participând la celebrul în epocă Festival de la Mamaia. Atunci avea să câştige Trofeul festivalului, fiind cea mai tânără participantă şi cea mai tânără laureată de la Mamaia. Anterior, timp de trei ediţii (1984 – 1986) a triumfat şi în celălalt festival de anvergură al vremii – “Steaua fără nume”.

Primele sale hituri s-au numit “Mă întreb ce să fac” (1986),  “O inima de 16 ani” (1987) şi “Bună seara, iubite!” (1988), ultimul, cântat alături de actorul Ion Caramitru, aducându-i şi primul album (cu acelaşi titlu) înregistrat în 1988.

Ascensiunea sa fulminantă a continuat şi după 1990. Colaborarea cu poetul Lucian Avramescu şi compozitorul Adrian Enescu a fost fructuoasă, cariera Loredanei având o traiectorie mereu asendentă.

Din 1996 şi-a început colaborarea cu Pro TV-ul, moment care a constituit intrarea talentatei cântăreţe în lumea show-bizului în care are atât de mult succes.

Are peste o mie de concerte live, concertând peste tot în ţară, dar şi pe scene din: Germania, Israel, Coreea de Nord, Bulgaria, Polonia, Rusia, Marea Britanie, Italia, Franţa, Turcia, Canada, S.U.A., Austria.

A fost solicitată să facă parte din distribuţia filmelor: „Căderea Constantinopolelui” (1994), „Paradisul în direct” (1995), „Asfalt tango”, „Vacuums” (2001), „Modigliani” (2003, cu Andy Garcia, regia – Mike Davis), “Supravieţuitorul” (2007, regia – Sergiu Nicolaescu). De asemenea, a evoluat şi în o serie de telenovele marca Media Pro.

Dintre cele mai recente succese ale Loredanei amintim două albume inspirate din folclorul românesc – „Agurida” şi „Zaraza”.

Concertul din 6 iulie 2018 este prima apariţie a Loredanei pe scena Vacanţelor Muzicale. (Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț)