Câștigătorii Concursului de Arte Plastice „Dr. Sorin Ciobanu”, ediția a III-a

Organizatorii Concursului de Arte Plastice „Dr. Sorin Ciobanu” au desemnat câștigătorii  unei noi ediții luni, 4 iunie, într-un cadru festiv, în Sala Cupola a Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu” Neamț.

140 de lucrări de pictură și desen realizate de copii și tineri cu vârste cuprinse între 6-19 ani, de la școli gimnaziale și licee din oraș, de la cluburi de pictură din cadrul unor ONG-uri și de la Palatul Copiilor din Piatra-Neamț, au fost alese pentru a participa la a treia ediție a acestui concurs, organizat în memoria dr. Sorin Ciobanu.

Dr. Mariana Ciobanu, organizatoarea evenimentului, a spus că tema concursului – „Compozitorul Ciprian Porumbescu”- nu a fost aleasă întâmplător întrucât muzica sa s-a aflat printre preferințele soțului său. „Am dorit să văd cum v-ați documentat, tehnica lucrărilor, talentul vostru de a crea o compoziție, nu doar un simplu portret. Jurizând lucrările, am văzut că v-ați descurcat destul de bine, motiv pentru care vă felicit! În acest an am cooptat și școala din Mărgineni, localitate în care eu îmi desfășor activitatea ca medic de familie. Ziua de 4 iunie este una specială sufletului meu, pentru că astăzi soțul meu ar fi împlinit 66 de ani”.

Dr. Ildiko Dascălu: „Dr. Sorin Ciobanu a fost un coleg la care am ținut foarte mult, un om de o sensibilitate rară, cu un suflet bun dat de Dumnezeu. Cineva spunea că un om moare atunci când numele lui va fi rostit de ultimul om de pe pământ. Sorin nu va muri niciodată!”.

Prof. Cristina S. Petrariu, președinta Asociației Culturale „Arte.Ro”: „Mulțumesc copiilor pentru participare. Toate lucrările sunt frumoase, pentru că sunt făcute cu dragoste. Noi am fi dat premii speciale tuturor, măcar și pentru străduință, pentru că nu-i puțin lucru. Copiii au lucrat cu mult drag pentru acest concurs”.

Sorin Ciobanu, doctor în științe medicale (imagistică medicală), a fost un mare iubitor de pictură, de natură, de frumos și un susținător fervent al copiilor și al artei acestora.

Înainte de înmânarea premiilor, Balada lui Ciprian Porumbescu a răsunat în Cupola bibliotecii, în interpretarea lui Emanuele La Mancusa, elevul profesoarei Mariana Gheorghieș, de la Liceul de Arte „Victor Brauner”. El a fost acompaniat la pian de prof. Adrian Stroici. (Violeta MOȘU)

Laureații ediției a III-a a CONCURSULUI ȘI EXPOZIȚIEI DE ARTE PLASTICE PENTRU COPII „DR. SORIN CIOBANU”, PIATRA-NEAMŢ:

Clasele 0-IV   

Premiul special: MORŢE MAIA ANDREEA; Premiul I: CAZAN GIORGIA AURORA;  IAVORSCHI LOREDANA; Premiul al II-lea: TODIRAȘCU IUSTINA; Premiul al III-lea: ALEXA DRAGOȘ, VOLOSENIUC ALEXANDRU, CIOBANU VALERIU; Mențiuni: TATULEA BOGDAN; DUMITRAȘCU MIHAI BOGDAN; DIACONU IONUȚ;

Clasele V-VIII   

Premiu special: CONSTANTIN FLAVIA; Premiul I: VASILIU ANDA, MORȚE MIRUNA;  Premiul al II-lea: TURTICĂ ALEXANDRA; Premiul al III-lea: AVRAM NICOLA; Mențiuni: TURTICĂ DIANA, NOHAI ANDREEA, LECUȘESCU LARISA;

Clasele IX-XII   

Premiul special: BOLUM BIANCA MARIA; Premiul I: STANCIU ANA MARIA, LUNGU ANDREI; Premiul al II-lea: FILIP ILINCA; Premiul al III-lea: ROȘU CARRINA; Mențiuni: MOROȘANU ANA MARIA; BĂLAN MARIA LUIZA.