vineri, aprilie 19, 2024
AcasăActualitatePerformanță școlară: Paula-Ioana Urzică, Andrei Lămășanu și Ioana Levîrdă, pe podiumul Olimpiadei...

Performanță școlară: Paula-Ioana Urzică, Andrei Lămășanu și Ioana Levîrdă, pe podiumul Olimpiadei Naționale de Limba neogreacă

Paula-Ioana Urzică, elevă în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială nr. 2 Piatra-Neamț, a obținut premiul întâi la etapa națională a Olimpiadei de Limba neogreacă. Pregătită de profesoara Smaranda Iamandi, ea a acumulat 95,00 de puncte. Anul trecut, la Olimpiada Elenismului (limba neogreacă), etapa internațională, Paula-Ioana Urzică s-a clasat pe locul al III-lea.

La aceeași competiție, Andrei Lămășanu, elev în clasa a a XI-a la Seminarul Teologic Ortodox „Veniamin Costachi” Mănăstirea Neamț (prof. Smaranda Iamandi), s-a situat pe locul al II-lea, tot cu 95,00 de puncte.

Un rezultat meritoriu a înregistrat și Ioana Levîrdă, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național „Roman-Vodă” Roman (prof. Elisabeta Cristea), care  a ocupat locul al III-lea (91,50 puncte).

Faza națională a Olimpiadei de Limba neogreacă s-a desfășurat la sfârșitul lunii martie, la București. Au participat peste 200 de elevi din toată țara, de gimnaziu și liceu, împărțiți în funcție de nivelul de studiu și vârstă. Din județul Neamț au fost prezenți 10 elevi, însoțiți fiind de profesoara Anca Apetrei de la Liceul Teologic Roman-Catolic „Sfântul Francis de Assisi” Roman.

Violeta MOȘU

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments