Pictorița Mariana Papară, pentru prima dată pe simezele Muzeului de Artă, într-o excepțională expoziție personală

O expoziție plină de inspirație, originalitate şi culoare prezintă renumita artistă plastică Mariana Papară, la Muzeul de Artă din Piatra-Neamț. Intitulată „Materia Covulsivă”, aceasta numără 120 de creații de o înaltă ținută artistică.

„A fost o provocare această expoziție. Materia este energie! Noi suntem energie! În perioada cât am lucrat, am intrat într-o transă creativă și aș vrea să cred că fiecare lucrare, care este încărcată de o stare, de un sentiment, de o idee, va ajunge și la sufletele dvs.”, a declarat Mariana Papară.

Violeta Dinu, muzeograf Muzeul de Artă Piatra-Neamț: „Este pentru prima dată când Mariana Papară expune la Muzeul de Artă. Majoritatea lucrărilor au fost realizate în aceste prime luni ale anului, special pentru spațiu nostru expozițional. Mariana Papară este foarte cunoscută de pietreni, este o adevărată artistă și mă bucur că sunteți alături de noi. Îi mulțumesc doamnei Papară pentru că a dus la bun sfârșit un proiect excepțional”.

Emil Nicolae, critic de artă: „Nu materia, în sensul fizic, filosofic, biologic, este subiectul, conținutul acestei expoziții, ci materia plastică. Este o expoziție despre pictură, nu despre materie. Un amestec de materiale, materiale aparent incompatibile, dacă ne referim la tradițiile artelor plastice. Avem o cromatică în care găsim și armonii, găsim și contradicții, și șocuri, și zone liniștite. Este o convulsie a creatorului”.

Lucian Strochi, critic de artă: „Mariana Papară este un artist categoric dificil pentru că ridică probleme, pentru că are o idealitate deosebită pe care ne-o propune. Este un artist adevărat, cu o consecvență absolut remarcabilă”.

Expoziția poate fi vizitată până la 22 aprilie 2018.

Violeta MOȘU