Primăvară în ritm de jazz la Piatra-Neamț

Un atractiv concert de jazz au susținut elevii Liceului de Artă „Victor Brauner” Piatra-Neamţ, luni, 12 martie, la Teatrul Tineretului. Le-au fost admirabili parteneri de scenă elevii Școlii de Muzică din Ungheni, Republica Moldova.

Adriana Ciobanu, elevă în clasa a XI-a la Liceul de Artă „Victor Brauner”: „Ne-am simțit extraordinar de bine pe scenă. Deși am pregătit acest concert într-un timp scurt, am vrut să fim la înălțime. Am considerat că un concert de jazz este cel mai potrivit. Jazz-ul aduce mult calm, bucurie, armonie. Am vrut să prezentăm ceva nou, ceva frumos și cred că am reușit”.

Prof. Anatol Babici, dirijorul Orchestrei de Jazz „Accelerat” Ungheni: „Am venit la Piatra-Neamț la invitația fraților Chiorescu, foștii mei elevi de la Ungheni. Suntem foarte bucuroși că am susținut acest concert pe scena Teatrului Tineretului. Orchestra de jazz „Accelerat” ființează de 30 de ani”.

Simion Chiorescu, elev în clasa a XI-a la Liceul de Artă „Victor Brauner” Piatra-Neamț: „Ceea ce ne-am pus în gând am reușit. Cu succes, spunem noi. Mă bucur că orchestra de la Ungheni a venit să concerteze la Piatra-Neamț. Și eu am făcut parte din acest grup. Acum sunt elev în clasa a XI-a la Liceul de Artă „Victor Brauner”.

Violeta MOȘU; Foto: Gabi Munteanu