Scenograful pietrean Romulus Boicu, nominalizat la Premiile UNITER 2018

Romulus Boicu are 31 de ani și este angajatul Teatrului Tineretului din 2014. Pe scena de la TT, el a realizat scenografia pentru 12 producții. A fost nominalizat la Premiile UNITER pentru decorul spectacolului Wolfgang, după Yannis Mavritsakis, adaptarea și regia Radu Afrim.

În competiție cu Romulus Boicu se vor afla Helmut Stürmer (decorul) și Ioana Popescu (costumele și desenele în nisip live) pentru spectacolul Incredibila și trista poveste a candidei Eréndira și a bunicii sale fără suflet de Gabriel García Márquez, regia Yuri Kordonsky la Teatrul German de Stat Timişoara

O altă nominalizare aparține Vandei Maria Sturza pentru scenografia spectacolului Dacă am gândi cu voce tare de Adnan Lugonić, adaptarea și regia Radu Afrim la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova.

Teatrul Tineretului: „Ne bucurăm că scenograful nostru a obținut o nominalizare la Premiile UNITER pentru cea mai bună scenografie, cu spectacolul Wolfgang după Yannis Mavritsakis, regia Radu Afrim. Îi ținem pumnii strânși!”.

Pentru a XXVI-a ediție a Galei Premiilor UNITER, juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru Ludmila Patlanjoglu, Călin Ciobotari și Alina Epîngeac. Spectacolele care au intrat în atenţia juriului sunt cele care au avut premiera în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2017. Gala Premiilor UNITER va avea loc în ziua de 7 mai, la Alba-Iulia.

Violeta MOȘU