CAR Pensionari Piatra-Neamț: Expoziția „Flori pentru doamne”

Adieri de primăvară la Galeria „Gheorghe Vadana” a CAR Pensionari Piatra-Neamț. Vineri, 16 februarie, a avut loc vernisajul expoziției colective de pictură „Flori pentru doamne”, prima organizată în acest an. Artiști plastici expozanți sunt: Marcela Popescu, Elena Chiru, Mihaela Gheorghiță-Pravicencu, Ioan Roșca și Dumitru Bezem. Dintre toți, Mihaela Gheorghiță-Pravicencu se află la prima apariție pe simeze.

„Ce poate fi mai primăvăratic și mai sincer decât gestul de a oferi o floare unei doamne. Cei cinci expozanți le felicită pe doamne pentru zilele speciale care urmează din luna martie”. Cu acest cuvinte a deschis expoziția Mircea Răsvan Ciacâru, curatorul galeriei.

Prof. Lucian Strochi, critic de artă: „Este un vernisaj oarecum atipic pentru că, fiind vorba de flori pentru doamne, titlu expoziției e un pic tautologic. Și asta pentru simplu motiv că doamnele sunt în primul rând niște flori. Nu știu cine și cum a gândit așa, dar cred că floarea este cea mai frumoasă expresie a naturii. Nu fructul, nu copacul”.  (Violeta MOȘU; Foto: Gabriel Munteanu)