„Pasărea Paradis“ de Gabriela Livescu, lansată la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „G.T Kirileanu“ Neamț, împreună cu Reprezentanța Neamț din Filiala Iași a Uniunii Scriitorilor din România și Societatea Scriitorilor din județul Neamț, organizează lansarea cărții „Pasărea Paradis. Poeme la capăt de cer“ de Gabriela Livescu, apărut recent la Editura Timpul din Iași.

Manifestarea, care va avea loc în Sala Cupola joi, 25 ianuarie 2018, de la ora 17:00, îi are ca invitați pe scriitorii Cassian Maria Spiridon, directorul Editurii Timpul din Iași, Ioan Holban, Ștefan Mitroi, Emilian Marcu, Raluca Naclad, Constantin Tomșa, Emil Nicolae, Lucian Strochi și Dan Iacob.

„«Pasărea Paradis» e o carte despre poezie și lumea pe care încearcă să o (re)formeze… Poemele se construiesc pe nuclee tensionale care nu izbucnesc în imagini expresioniste, ale apocalipsei, ca în atâtea alte paradigme lirice: tensiunea e înlăuntru, nu mai puțin, însă, violentă: lumea cu «gust de cireșe amare» a Gabrielei Livescu e una în implozie. Poeme ale unui eros calm, departe de maelstromul patimii, al reginei de caro, cum își spune în «Mireasmă de imposibil» și texte cu inserții în social, într-un climat deceptiv, întregesc sumarul unei cărți remarcabile a unui poet adevărat de la Polul Neamț al liricii noastre de azi“, argumentează Ioan Holban în Prefață și pe coperta a IV-a a volumului. (Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu” Neamț)