Dumitru Muși a revenit cu o victorie pe banca tehnică a echipei CSM Roman

*În Divizia A, HCF Piatra-Neamț s-a impus cu 31-16 (15-10) pe terenul echipei Spartac București.

Cu o victorie clară a început a doua perioadă de antrenorat a lui Dumitru Muși la echipa feminină de handbal CSM Roman. În această după-amiază, nemțencele au câștigat cu 30-25 (10-10) pe terenul Universității Cluj și au oprit șirul de trei înfrângeri consecutive în Liga Florilor.

Disputată în prezența unui public numeros, partida a fost foarte atractivă, datorită, în special, dorinței cu care Stoleru și compania au ţinut să-şi impună superioritatea. Acţiunile echipei de la malul Moldovei s-au bazat, în general, pe scheme tactice bine gândite, soldate cu goluri spectaculoase. Cu o singură excepție, scor 9-10 (min. 27), romașcancele au condus în permanență.

„Se vede că a fost necesar un șoc la echipă. Domnul Muși a avut o relație foarte bună cu Romanul și atunci când a venit prima oară la noi. Sper ca jucătoarele să conștientizeze importanța fiecărui meci și să recuperăm toate acele puncte pe care le-am pierdut, astfel încât, până la finalul sezonului, să obținem cât mai multe victorii care să ne apropie de obiectivul pe care ni l-am propus. Un șoc aduce aproape întotdeauna un rezultat pozitiv. Dacă e să ne raportăm la ceea ce am văzut săptămâna trecută, era greu de anticipat o victorie la Cluj. S-a văzut o nouă atitudine astăzi și felicit jucătoarele și noua conducere tehnică pentru acest succes”, a declarat Lucian Micu, primarul Romanului.

Nemțencele au impresionat prin dăruirea totală cu care au urmărit fiecare minge creându-și soluţii tactice imprevizibile. Principala marcatoare a învingătoarelor a fost internaționala de senioare Ana Maria Popa (Iuganu), autoare a 8 goluri. Au mai marcat: Toskovic (5), De Sousa (5), Stoleru (4), Ana Maria Simion (4), Iovănescu (3) și Stănciulescu (1).

CSM Roman a încheiat turul sezonului pe locul al optulea, având 18 puncte. Vineri, 2 februarie, în prima etapă a celei de-a doua părți a campionatului, elevele antrenorului Dumitru Muși evoluează pe terenul grupării HC Zalău.

Violeta MOȘU