„Călătorie în imaginar” cu Petru Diaconu și Bogdan Enache

Sestri Art Gallery (str. Borzogheanu nr. 4) găzduiește, în această perioadă, expoziția îndrăgiților artiști plastici Petru Diaconu și Bogdan Enache. Intitulată „Călătorie în imaginar”, aceasta ne recomandă să-i descoperim, o dată în plus, din perspectiva calităţii lor de creatori de frumos. De talentul și sensibilitatea artiștilor s-a bucurat 22 de zile și publicul romașcan, între 23 noiembrie și 14 decembrie.

 „Aici, vernisajele sunt absolut libere, sunt relaxante. Nu ne formalizăm, suntem într-un grup de prieteni care știu multe despre noi și noi despre ei. Vă așteptăm! Mai stăm până la 20 ianuarie”, a spus Petru Diaconu.

Emil Nicolae, critic de artă: „Revederea unei expoziții, în capul meu, ar fi precum recitirea unei cărți. Am citit-o la Roman și o mai citim și aici. Să știți că și o expoziție se poate citi. Este chiar recomandabil. La recitire, nu o mai iei de la capăt, filă cu filă, o iei pe sărite. Cauți paginile în care ai rămas legat de o poveste sau în care l-ai identificat stilistic pe autor. Să închidem cartea și să ne oprim la niște file. Fiind doi autori, caut câte o filă pentru fiecare. Vă leagă meșteșugul, un fel de aplicație pe artefact. Ies lucruri diferite, pentru că imaginarul fiecăruia dintre voi are alte particularități”.

Violeta MOȘU