LPS Piatra-Neamț: Handbalistele Ciornei, Obadă și Petrariu au impresionat la trialul de la Rm. Vâlcea

În perioada 8-10 decembrie, sala de sport a Colegiului Național Energetic din Râmnicu Vâlcea a găzduit o amplă acțiune de selecție în vederea constituirii lotului de handbal cadete, jucătoare născute în anii 2004-2005.

De la LPS Piatra Neamț au fost convocate: Diana Greco, Larisa Obadă, Erika Minuț, Annie Alexandra Petrariu, Adriana Prisacariu și Denisa Ciornei. Ele au fost însoțite de profesorii Andreea Savin și Ovidiu Țoc junior, directorul instituției.

Per total, 217 sportive și antrenori au transformat din nou municipiul Rm. Vâlcea în polul de atenție al handbalului feminin.

„Pe parcursul celor 4 zile, reprezentanții Federației Române de Handbal au organizat un turneu de handbal, echipele fiind împărțite în mai multe serii, formația seriei A fiind coordonată de mine și de prof. Cătălin Dragomir de la C.S.Ș. Drobeta Turnu Severin. La finalul întrecerilor ne-am clasat pe locul al treilea, dintr-un total de 8 echipe”, a spus prof. Ovidiu Țoc jr.

La încheierea trialului, reprezentanții FRH, în frunte cu fosta mare internațională Steluța Luca, în prezent coordonatoare a loturilor naționale feminine, au fost impresionați de calitățile deosebite demonstrate de portarii Denisa Ciornei (prof. Ioan Ciocoiu) și Larisa Obadă și de coordonatoarea de joc Annie Alexandra Petrariu, ultimele două fiind pregătite de prof. Ovidiu Țoc jr. și Andreea Savin.

„Ne bucurăm că școala feminină de handbal din Piatra-Neamț continuă tradiția descoperirii de copii deosebiți, tinerele handbaliste călcând cu încredere pe drumul deschis de marile valori pietrene Viorica Ionică și Luminița Huțupan Dinu. Mulțumim Primăriei și Consiliului Local Piatra-Neamț, Inspectoratului Școlar Neamț, precum și părinților acestor copii talentați, pentru sprijinul pe care îl acordă permanent Liceului cu Program Sportiv Piatra-Neamț”, a mai afirmat Ovidiu Țoc junior.

Steluța Luca: „Am văzut fete foarte bune aici, un portar, o stângace, un centru, dar mai sunt multe talente. Selecția aceasta este făcută pentru lotul național, dar dacă unii antrenori își doresc să dea copiii la Centrul Național de Excelență, acesta este un lucru îmbucurător”. 

 Violeta MOȘU