CAR Pensionari Piatra Neamț: „Miniaturi” – expoziție personală Elena Chiru

Galeria de Artă „Gheorghe Vadana” a Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Piatra Neamț găzduiește o nouă expoziției a artistei plastice Elena Chiru. Intitulată „Miniaturi”, aceasta este a treia întâlnire pe care o are pictorița cu publicul pietrean, în 2017. Născută la 28 august 1952, Elena Chiru a absolvit cursurile de pictură din cadrul Centrului de Cultură şi Arte „Carmen Seculare”, clasa 2009-2012, cu prof. Arcadie Răileanu.

Elena Chiru: „Un vernisaj este o bucurie și mă încântă să văd atâtea persoane care au răspuns invitației mele. Sper ca fiecare dintre dvs. să se regăsească într-un petecuț de culoare. N-aș fi putut să-mi etalez trăirile pe simeze, dacă nu aș fi avut lângă mine persoane care au concurat la ideea de a se realiza această expoziție. Le aduc mulțumirile mele”.

Mircea Răsvan Ciacâru, curatorul Galeriei de Artă „Gheorghe Vadana”: „Doamna Elena Chiru ne-a bucurat anul acesta cu încă două expoziții de înaltă ținută fapt pentru care i-am încredințat încheierea acestui ciclu expozițional din 2017, ca respect și ca mulțumire pentru calitatea muncii din domeniul picturii. Mă bucur că aveți atâția susținători și vă dorim mult succes în continuare”.

Prof. dr. Lucian Strochi, critic de artă: „Sigur, sunt miniaturi, dar uitați-vă cât de adâncă e perspectiva în foarte multe picturi ale doamnei Elena Chiru. Oricât de mică ar fi lucrarea, ea este semnată. Autoarea nu vrea ca tablourile ei să fie anonime. Artista plastică și-a propus să ne dea acele engrame, acele amprente ale unei realități”.

Expoziția poate fi vizitată până la 31 martie 2018. Întreg fondul de lucrări este disponibil pentru vânzare.

Violeta MOȘU