Scriitorii din Neamț, cei mai buni din Filiala USR Iași

Reprezentanța scriitorilor din Neamț este numărul unu, în acest an, în cadrul Filialei Iași a Uniunii Scriitorilor din România (USR). Festivitatea de premiere a președintelului Cristian Livescu a avut loc vineri, 17 noiembrie, la Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu” Neamț.

„Noi am considerat că, prin ceea ce au făcut, scriitorii Reprezentanței Neamț au fost cei mai vizibili din toată filiala noastră”, a declarat Marius Chelaru, membru în comitetul de conducere a Filialei Iași a USR.

Președintele Cristian Livescu a amintit că este al doilea premiu de reprezentanță care se decernează după cel primit anul trecut de scriitorii botoșăneni. „Cred că acest premiu se datorează câtorva evenimente pe care le-am creat, evenimente cu efect național, cu un ecou deosebit, cum a fost de pildă instituirea Premiului pentru proză „ Ion Creangă”. Câștigătorul ediției inaugurale, scriitorul D.R. Popescu, va fi prezent peste câteva zile la Tg. Neamț, pentru a primi titlul de cetățean de onoare al orașului”. (Violeta MOȘU; Foto: Ziarul Ceahlăul)