Liceul cu Program Sportiv Piatra Neamț – 60 de ani de performanță

Pentru Liceul cu Program Sportiv Piatra Neamț, scurgerea timpului a adus necontenite provocări și oportunități”, a declarat prof. Ovidiu Țoc jr., directorul LPS Piatra Neamț, marți, 14 noiembrie, la sărbătorirea a 60 de la ani de la înființarea instituției pe care o conduce.

„Istoria școlii noastre stă sub semnul permanentei reinventări, a neîncetatei căutări în drumul către mai bine, a descoperirilor individuale, dar și a potențialului colectiv. Vreau să adresez colectivului de ieri și de astăzi felicitările mele pentru tot ce au făcut în acești ani. Amintesc cu mare drag de părinții și dascălii noștri cărora la datorăm un respect nemărginit pentru tot ce ne-au învățat, pentru bazele educației noastre”, a mai afirmat Ovidiu Țoc jr.

Prof. Ilie Popescu, antrenor de atletism: “Dorește mult, speră puțin, nu cere nimic”.

„Un mare pas în dezvoltarea sportului școlar de performanță, în Piatra Neamț, s-a făcut prin înființarea, în noiembrie 1957, a Școlii Sportive de Elevi (S.S.E). Am  fost selecționat și eu pe vremea când eram elev în clasa a V-a la Liceul „Petru Rareș”, iar după ani am revenit, ca profesor de atletism, în școala care-mi  trezise pasiunea pentru sport. În toată activitatea mea m-am călăuzit dupa motto-ul, pe care l-am insuflat și atleților mei: “Dorește mult, speră puțin, nu cere nimic”. De-a lungul carierei, în sportul școlar, am obținut rezultate deosebite cu elevii mei pe plan național (peste 100 de titluri naționale și 90 de recorduri naționale de copii, juniori și tineret) și internațional. Majoritatea atleților au fost promovați la cluburi cu tradiție din țară. Palmaresul activității mele este întregit de cele trei titluri de „maestru  al sportului” (Iulia Ionescu, Iulia Negură-Olteanu, Carmen Moșneagu-Ciobotaru). Ca o încununare a activității, în anul 1994, mi s-a acordat titlul de „antrenor emerit”.

În încheiere, toți cei prezenți au vizitat expoziția cu amintiri, organizată într-una din sălile Muzeului de Istorie și Arheologie din Piatra Neamț.

Violeta MOȘU