vineri, aprilie 19, 2024
AcasăActualitateD-ale Festivalului de Teatru de la Piatra Neamț; Un „rareșopitec” celebru: Erwin...

D-ale Festivalului de Teatru de la Piatra Neamț; Un „rareșopitec” celebru: Erwin Șimșensohn

Cum e să se joace un spectacol de-al dvs. – „Fluturii sunt liberi”- în cadrul Festivalului de Teatru de la Piatra Neamț?

E o experiență extraordinar de emoționantă și foarte, foarte frumoasă. Eu am crescut pe holurile teatrului și în sala asta de spectacol. Din 1986 și până în 1998, când am plecat din Piatra Neamț, nu am lipsit de la nicio ediție a Festivalului. Al doilea motiv e că am debutat aici, în anul 2002, când eram în anul IV de facultate. Am montat primul meu spectacol profesionist: „Francesca a fost răpită”, de Dario Fo.

– Mai aveți rude aici?

Nu, părinții au vândut apartamentul și s-au mutat în București. E prima oară când vin la Piatra Neamț și stau la hotel și mi s-a părut extrem de straniu. Am avut o emoție cu totul și cu totul aparte din clipa în care am intrat pe ușa teatrului. Nu am mai venit aici de peste 10 ani.

– Trupa de teatru pe care ați înființat-o la Colegiul Național „Petru Rareș” -Teen Act – în urmă cu 20 de ani, va juca în ultima zi a Festivalului.

– Eu mă bucur foarte mult că am înființat această trupă de liceeni „Teen Act”, în anul 1997 și iată că, după 20 de ani, eu vin cu un spectacol profesionist și mai mult decât atât, acest festival se încheie cu un spectacol al acestei trupe. Este un liceu de care sunt profund atașat, mă consider un rareșist sau un „rareșopitec”, cum spuneam noi cu mândrie. Am fost elev la Rareș din clasa a V-a până în clasa a XII-a.

– Pe când un spectacol montat la Teatrul Tineretului?

Eu sper că în primăvară. Sunt în discuții cu Geanina Crăbunariu pentru a pune bazele unui spectacol important.

Violeta MOȘU

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments