vineri, aprilie 19, 2024
AcasăActualitateO nouă expoziție la Galeriile „Lascăr Vorel”: „MixAge”

O nouă expoziție la Galeriile „Lascăr Vorel”: „MixAge”

O expoziţie de grafică intitulată „MixAge” este deschisă până pe 15 noiembrie la Galeriile de Artă „Lascăr Vorel” din Piatra Neamț. Lucrările aparțin artiștilor plastici Oana Cătălina Gavriliu (Piatra Neamț) și Mihai Voicu (Pașcani).

Vernisajul a avut loc aseară, 6 noiembrie și s-a bucurat de prezența unui public numeros. Au vorbit despre personalitatea, inspirația, sensibilitatea și talentul artiștilor criticii de artă Emil Nicolae și Lucian Strochi.

Emil Nicolae: „MixAge”, adică două promoții, două vârste, două viziuni, două școli. Asamblajul expoziției e foarte bun, e rezistent, cu toate diferențele tehnice, cromatice cuprinse în acest „mixaj”.

Mihai Voicu: ” Este o plăcere să revin la Piatra Neamț pentru că aici am debutat. Sunt amintiri plăcute. Mie îmi plac spațiile mai intime așa cum este și cel de la Galeriile „Lascăr Vorel”. Nu sunt nici consacrat, nici impecabil, consider că mai am multe de învățat”.

Oana Cătălina Gavriliu: „Am încercat, de fapt, să fac o singură lucrare. O lucrare modulară. Nu știu cât se „citește”, am lăsat ca fiecare privitor să aibă o interpretare proprie.  Lucrarea am intitulat-o: „Sacru și profan”. Am încercat să fac un taur stilizat care reprezintă materialitatea lumii în care trăim pe care am grefat tot felul de subiecte antropomorfe”.

Violeta MOȘU

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments